វីធីធ្វើ ឆាសាច់គោជាមួយសណ្ដែកបណ្តុះ

  • គ្រឿងផ្សំ

- ទឹក ១ភាគ៤កែវ

- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ

-​ ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ

- ម្រេច ១ភាគ៤ស្លាបព្រាកាហ្វេ

- ខ្ទឹមស ២កំពឹសចិញ្ច្រាំឲ្យម៉ដ្ឋ

- សណ្តែកបណ្តុះ ២ខាំ លាងទឹកឲ្យស្អាត

- សាច់ចំឡកគោ ២ខាំហាន់ឲ្យស្តើងៗ 

- ម្សៅមី ១ស្លាបព្រាបាយ

- ទឹកសៀង ១ស្លាបព្រាបាយ

- ប្រេងខ្យង ១ស្លាបព្រាបាយ

- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ

- ផ្កាកាឆាយ ២ខាំកាត់ជាកង់

  • វិធីធ្វើ

    យកចានគោមតូចមួយដាក់ទឹក, ម្សៅមី, ទឹកត្រី, ទឹកសៀង និង

ស្ករសច្របល់ចូលគ្នាឲ្យសព្វរួចទុកមួយអន្លើ ។ បន្ទាប់មកយកចាន

គោមធំមួយដាក់សាច់គោ, ប្រេងខ្យង, ម្រេចច្របល់ឲ្យសព្វរួចទុក

មួយអន្លើដែរ ។

    ដាក់ខ្ទះឲ្យក្តៅ រួចដាក់ប្រេងឆា, ខ្ទឹមស និងសាច់គោដែល

ប្រឡាក់រួចនោះកូរច្របល់បញ្ចូលគ្នាបន្តិច រួចសឹមដាក់សណ្តែកបណ្តុះ

និងផ្កាកាឆាយកូរឲ្យសព្វបន្តិច។ ជាចុងក្រោយដាក់ទឹកម្សៅមីចូលជា

ការស្រេច ។ 

ពិសាជាមួយបាយក្តៅៗពិតជាឈ្ងុយឆ្ងាញ់ណាស់ ៕


Post a Comment

0 Comments